Κυριακή, 14 Αυγούστου 2011

Darklands

Σε μερικές μέρες φεύγω για το χωριό και αποφάσισα να ξεθάψω το συγκεκριμένο παιχνίδι. Κριτική που έκανα γι'αυτό, όταν το ανακάλυψα, κάτι παραπάνω από ένα χρόνο πριν, καθώς και μια φοβερή in-game φάση.

~ ~ ~


Με έπιασε πάλι η retro-φάση μου και άρχισα να ψάχνω για διάφορα παλιά παιχνίδια. Τότε ανακάλυψα ένα RPG της Microprose του 1992, το οποίο λόγω bugs της αρχικής έκδοσης πέρασε απαρατήρητο, ακόμα και όταν βγήκε έπειτα η διορθωμένη version. Tο παιχνίδι λαμβάνει χώρα στη Γερμανία του 15ου αιώνα και εσείς καλείστε να χειριστείτε μια ομάδα μέχρι 4 adventurers που έχουν ως σκοπό να γίνουν διάσημοι και πλούσιοι. Η ιστορία υποτίθεται είναι να νικήσετε τους Ναΐτες και το δαίμονα που υπηρετούν, τον Baphomet, αλλά όταν συμβεί αυτό μπορείτε να επιλέξετε να συνεχίσετε το παιχνίδι οπότε θα μπορέσετε να συνεχίσετε διάφορες αποστολές για λεφτά και δόξα. Το gameplay του θυμίζει άλλα RPG της ίδιας περιόδου, όπως το Betrayal at Krondor.


 Χαρακτηριστικές είναι και οι διάφορες σχεδιασμένες εικόνες κάθε μέρους που επισκέπτεστε. Ο χάρτης είναι τεράστιος, περιλαμβάνει όλα τα χωριά και τις πόλεις της Γερμανίας εκείνης της περιόδου. Το παιχνίδι έχει κερδίσει άξια τον χαρακτηρισμό του ακριβέστερου ιστορικά παιχνιδιού που έχει βγει στην αγορά καθώς όχι μόνο έχει το συγκεκριμένο χάρτη, αλλά και όλοι οι εξοπλισμοί κλπ είναι της συγκεκριμένης περιόδου.Τα στατιστικά των χαρακτήρων είναι αρκετά πολύπλοκα. Δεν έχω ασχοληθεί και πάρα πολύ με το παιχνίδι ώστε να δώσω μια καλύτερή του εικόνα.Τέλος, η μάχη είναι σχετικά εύκολη στην κατανόηση. Έχει κάποια μοντέλα και θυμίζει κάπως τις μάχες του Betrayal at Krondor ή ενός παλαιότερου Baldur's Gate.

Επίσης μεγάλη εντύπωση μου έκανε μια φράση ενός review του παιχνιδιού στο site που το κατέβασα.

In a controversial move, Darklands has no "ending" per se-- after you vanquish Baphomet, you will be treated to a small victory screen, and be given the option to keep on playing. Which really shouldn't bother anyone, as the game contains so many optional subquests that you are likely to miss quite a few along the way. If I can't convince you to play this one, perhaps this will: Darklands has never left my hard drive since I first installed it in 1992.

~ ~ ~

Δεν πρέπει να ξαναμείνω σε χωριό στο δρόμο για τις πόλεις. Έμεινα σε ένα και την έπαθα. Ενώ κοιμήθηκα σε ένα σπίτι εκεί, το βράδυ μου επιτέθηκαν οι χωρικοί. Νίκησα αυτούς που μου την έπεσαν στο σπίτι και βγήκα έξω, και τι να δω;Αφού κατάφερα να τους νικήσω... (Ήταν μια πικρή νίκη, όμως, καθώς ο Eberhard σκοτώθηκε στη μάχη.)Έπρεπε να κάνω κάτι για να "εξαγνίσω" την περιοχή. Οπότε κάλεσα το δαίμονα, και χωρίς save μάλιστα.Και προς μεγάλη μου έκπληξη τον νίκησα! Και συνέχισα το δρόμο προς την πόλη.1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται όντως γαμάτο παιχνιδάκι...Για οποιαδήποτε εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή