Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

A Song of Ice and Fire

Με αφορμή το δεύτερο βιβλίο της σειράς (A Clash of Kings), που μόλις μου ήρθε με το ταχυδρομείο, είπα να γράψω πόσο πολύ μου άρεσε το πρώτο βιβλίο (A Game of Thrones), σε βαθμό αρρώστιας. Τα μικρά κεφάλαια, οι πολλοί πρωταγωνιστές, οι συνεχείς ανατροπές και η αληθοφάνεια του κόσμου, όλα αυτά βοήθησαν ώστε να καταταχτεί η σειρά στις ανώτερες προτιμήσεις μου. Σε μερικές μέρες θα μου έρθει και το τρίτο βιβλίο (A Storm of Swords) οπότε πρέπει να αρχίσω την ανάγνωση.

Η μεγάλη πόρωση με τον κόσμο και την ιστορία με οδήγησε στην αναζήτηση παιχνιδιών, ταινιών ή οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να έχει σχέση με τη σειρά. Η έρευνά μου είχε ωραία αποτελέσματα. Καταρχήν ετοιμάζεται μια τηλεοπτική σειρά βασισμένη στα βιβλία με τον Sean Bean (αγαπημένο μου ηθοποιό) σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Δυο trailer της σειράς:



Εκτός από αυτό βρήκα πως ετοιμάζεται ένα real-time strategy pc game με τις ευλογίες του Martin με τίτλο A Game of Thrones: Genesis, δεν έχουμε όμως μια χειροπιαστή ημερομηνία έκδοσης.

Τέλος σειρά έχουν τα επιτραπαίζια παιχνίδια. Ένα σε στυλ Risk και ένα card game. Έχω βάλει στο μάτι το card game και θα βγω στη γύρα να δω αν το έχουν μαγαζιά του χώρου.

Και η πόρωση συνεχίζεται...

All I ever feel is
All I ever see is
Walls they fall
When the march of the others begin

All I ever feel is
All I ever see is
Rise and fall
When the War of the Thrones shall begin

Blind Guardian - War of the Thrones

4 σχόλια:

  1. Το βιβλιο το διαβασες μεταφρασμενο ή οχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έχω στα αγγλικά τα βιβλία, αλλά ξέρω πως τα δυο πρώτα τουλάχιστον έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά, αλλά μπορείς να τα βρεις χωρισμένα σε δυο τόμους το καθένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. mporeis na me protrekseis se kapoio site gia na katevasw tin elliniki ekdosi ? euxaristw.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς δεν μπορώ. Εγώ τα έχω αγορασμένα στα αγγλικά και γνωρίζω πως μπορείς να τα κατεβάσεις σε μορφή e-book στα αγγλικά. Για τα ελληνικά δεν νομίζω να έχουν βγει σε e-book, άρα μόνο αγορά από βιβλιοπωλείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή